Poruka greške

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in _filter_url() (line 1530 of /home/zhmvzhr/public_html/modules/filter/filter.module).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in _filter_url() (line 1536 of /home/zhmvzhr/public_html/modules/filter/filter.module).

Aktualnosti

NASTAVNI ZAVOD ZA HITNU MEDICINU VARAŽDINSKE ŽUPANIJE  POSTAO BOGATIJI ZA  JOŠ JEDNOG SPECIJALISTU HITNE MEDICINE

 

 

U Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ Zagreb doktor Nikola Kočet položio je dana 31.01.2023. godine specijalistički ispit i stekao titulu  magistra i specijalista hitne medicine i time je Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije postao  bogatiji za još jednog specijalistu hitne medicine.

Specijalizacija dr. Kočeta je sufinancirana od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda,a    trajala je pet godina i 3 mjeseca (Postdiplomski specijalistički studij hitna medicina). Nikola Kočet, dr.med.univ.mag.med. i spec. hitne medicine završio je specijalizaciju u roku i njegov povratak  početkom veljače  uvelike će  pridonijeti boljem  i kvalitetnijem zbrinjavanju naših pacijenata.

Ukupna vrijednost projekta „Specijalizacijom do visokokvalitetnih  usluga hitne medicine“ iznosila je 161.837.71 eur (1.219.366,22 kuna)

 

Govoreći o donaciji, mr.sc. Dubravko Hoić naglasio je kako je ovo samo nastavak suradnje između tvrtke Calzedonia i Nastavnog  zavoda. Sama donacija potaknuta je uspješnim djelovanjem Nastavnog zavoda s jedne strane, te teške nesreće na autocesti kod Brezničkog Huma s druge strane gdje su djelatnici Zavoda pokazali izuzetnu spremnost.
- Nastojimo uvijek pomoći i donirati tamo gdje znamo da to bude na korist svih stanovništva Varaždinske županije, naših zaposlenika i njihovih obitelji. Nastavni zavod za hitnu pomoć pokazao stvarno izuzetnu uspješnost i jako dobre rezultata – rekao je mr.sc. Dubravko Hoić.

 

 

 

Kako reagirati i pružiti pomoć osobi bez svijesti koja je doživjela srčani udar danas su uživo prikazali studenti sestrinstva Sveučilišta Sjever I djelatnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe, Odjel sestrinstva Sveučilišta Sjever u suradnji s Nastavnim zavodom za hitnu medicinu Varaždinske županije na prostoru ispred sveučilšta održao je zajedničku pokaznu vježbu "Napredne mjere održavanja života odraslih 2022“.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec rekao je kako su ovakvi događaji studentima jedinstvena prilika da vide realne uvjete koje sutra mogu očekivati na njihovom radnom mjestu, bez obzira hoće li raditi u Hitnoj medicinskoj pomoći ili nekoj drugoj grani medicine.

 

Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije nabavio je četiri nova vozila za sanitetski prijevoz koja će zamijeniti stara i dotrajala vozila. Vrijednost nabave je 1.595.000,00 kuna, a koja sredstva su osigurana iz decentraliziranih sredstava u visini od 1.470.000,00, te iz sredstava Županije u visini od 125.000,00 kuna. Vozila će se koristiti u ispostavi Ivanec i Varaždin. Tri vozila su opremljena sa pet sjedala i nosilima, a jedno je opremljeno sa tri sjedala i dva nosila i koristiti će se uglavnom za premještaj bolesnika iz bolnice u Varaždinu u Klenovnik, Novi Marof i Varaždinske toplice. Ovom nabavom je nastavljeno pomlađivanje voznog parka sa najsuvremenijim vozilima. Sada Nastavni zavod ima 43 vozila u svom voznom parku, a 25 ih je nabavljeno u zadnjih 5 godina. Slijedeće godine nam predstoji nabava još pet vozila kako bi zadržali trend da nemamo vozila starijih od 10 godina i ostali u vrhu po kvaliteti i godištima voznog parka. S obzirom da naša vozila rade preko 1,3 milijuna kilometara godišnje, jasno je da je obnova voznog parka potrebna redovito. Također možemo naglasiti da prevezemo više od 65000 bolesnika godišnje.

U tome nas prati naš osnivač Varaždinska županija, te zajedno uspijevamo održati visoku razinu usluge za naše građanstvo. 

Cijeli događaj dostupan na linku  (izvor Youtube)

         

 

 

            

 

 

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije održao je tečajeve "Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora" za žitelje općine Maruševec 07. i 08.02.2022.godine. Tečaju je prisustvovalo 14 žitelja općine koji su osposobljeni da u slučaju iznenadnog srčanog zastoja pomognu unesrećenim osobama do dolaska hitne medicinske službe. Nakon uspješno položenog tečaja, potvrdnice polaznicima tečaja podijelio je u prostorijama općine Maruševec, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu županije Varaždinske, Mladen Smoljanec mag.oec.

 

 

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU VARAŽDINSKE ŽUPANIJE
DJELATNOST ZA HITNU MEDICINU
VARAŽDIN, 20.12.2021.
Poštovani,
Na redovnom sastanku Stručnog vijeća u studenom ove godine, prihvaćen je prijedlog članova Stručnog vijeća o dodijeli nagrade „Najdjelatnik godine“ za godinu 2021.
Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije vjeruje u važnost svih djelatnika Zavoda, neovisno o struci i stupnju obrazovanja. Ako isti na bilo koji način promiču vrijednosti poštenja i rada, njihova priča zaslužuje biti ispričana. Želimo u prvi plan staviti jednostavne i vrijedne ljude koji stoje na tim vrijednostima jer nas one, kada bi ušle u naviku svih djelatnika, vode prema još zadovoljnijem pacijentu i ugodnijem radnom okruženju. Ovom prilikom želimo istaknuti primjer koji će nas nadahnuti i potaknuti, a koji zaslužuje javnu pohvalu te nagradu za svoj rad.
Jednoglasnom odlukom članova Stručnog vijeća donijeta je odluka da će zahvalu za svoj rad te nagradu za 2021. godinu primiti medicinski tehničar Dražen Hrg.
Draženu ovim putem želimo izraziti zahvalnost na neprocjenjivom doprinosu u svakodnevnom radu Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Zahvaljujemo mu na godinama uspješnog rada u hitnoj medicini, kojima je zaslužio postati najbolji primjer ostalim zaposlenicima Zavoda . Zahvaljujući Draženovoj profesionalnosti, iskustvu i odgovornosti prema poslu, kolegama i pacijentima, naš je Zavod svakodnevno sve bogatiji.
Dražene, nadamo se da ćete ovu skromnu nagradu shvatiti kao naš znak zahvalnosti svemu što svakodnevno s profesionalne strane činite za Zavod.
Želimo Vam svako dobro u budućem radu!

ZHM varaždinske Županije je nabavio novo vozilo za tim T1 hitne medicine, koji će biti u ispostavi Ludbreg. Vozilo je opremljeno svim potrebnim uređajima i opremom, po najvišim standardima struke, a ima i nad standard autopuls. Time je zaokružena nabava vozila za hitnu u ovom ciklusu, pa sada sve ispostave imaju nova vozila. Vozilo je vrijedno 540.000,00 kuna i nabavljeno je iz decentraliziranih sredstava. Vozilo je svečano predala zamjenica Župana gospođa Silvija Zagorec, a na tome joj je u ime svih djelatnika zahvalio ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec.

U petak 10. prosinca u 11,50 h u Velikom Bukovcu održana je pokazna vježba pod nazivom "Potres u školi" uz pretpostavku da je uslijed potresa jačine 8 stupnjeva po MCS ljestvici došlo do slabljenja pojedinih dijelova konstrukcije objekta osnovne škole. Provedena je evakuacija iz objekta. Predviđene su i ozlijeđene osobe, a ozlijede su bile; ozljeda ruke, glave, potkoljenice, opekline, napad panike te nestale osobe u čiju se potragu uključio pas tragač. Vježba se pokazala uspješnom, a obavile su je operativne snage civilne zaštite. Sudjelovali su članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Velikog i Malog Bukovca, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, HGSS - stanica Varaždin, Policijska postaja Ludbreg i Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg potpomognuto Društvom Crvenog križa Varaždinske županije.

Na poziv Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u dvodnevnoj službenoj posjeti 25. i 26. studenog 2021. godine, boravili su predstavnici Udruženja hitnih medicinskih tehničara Federacije BiH. Tom su prilikom predsjednik Udruženja hitnih medicinskih tehničara Federacije Bosne i Hercegovine Aner Duraković i njegov zamjenik Emir Smajić održali radni sastanak s ravnateljstvom Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Na radnom sastanku i obilasku Zavoda sudjelovali su Ravnatelj ZHM Varaždinske županije Mladen Smoljanec,mag.oec, zamjenica Ravnatelja Maja Svetec,spec.hitne medicine, glavni tehničar Zavoda Zoran Žeželj,mag.med.techn, kao i koordinatori ispostava Novi Marof Andrija Martan,mag.med.techn. i Ludbrega Štimac Renato,med.teh. S obzirom da Sveučilište Sjever vrši izobrazbu kompetentnog stručnog kadra za potrebe zdravstvenog sustava u regiji sjeverozapadne Hrvatske gosti su posjetili kabinete Odjela za sestrinstva Sveučilišta Sjever s kojima ih je detaljno upoznala pročelnica, doc.dr.sc. Marijana Neuberg.

Posjet Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije i Sveučilištu Sjever organiziran je u cilju razmjene iskustva i uspostave buduće suradnje ovih ustanova.