Predstavnici Udruženja hitnih medicinskih tehničara Federacije BiH posjetili Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije

Na poziv Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u dvodnevnoj službenoj posjeti 25. i 26. studenog 2021. godine, boravili su predstavnici Udruženja hitnih medicinskih tehničara Federacije BiH. Tom su prilikom predsjednik Udruženja hitnih medicinskih tehničara Federacije Bosne i Hercegovine Aner Duraković i njegov zamjenik Emir Smajić održali radni sastanak s ravnateljstvom Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Na radnom sastanku i obilasku Zavoda sudjelovali su Ravnatelj ZHM Varaždinske županije Mladen Smoljanec,mag.oec, zamjenica Ravnatelja Maja Svetec,spec.hitne medicine, glavni tehničar Zavoda Zoran Žeželj,mag.med.techn, kao i koordinatori ispostava Novi Marof Andrija Martan,mag.med.techn. i Ludbrega Štimac Renato,med.teh. S obzirom da Sveučilište Sjever vrši izobrazbu kompetentnog stručnog kadra za potrebe zdravstvenog sustava u regiji sjeverozapadne Hrvatske gosti su posjetili kabinete Odjela za sestrinstva Sveučilišta Sjever s kojima ih je detaljno upoznala pročelnica, doc.dr.sc. Marijana Neuberg.

Posjet Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije i Sveučilištu Sjever organiziran je u cilju razmjene iskustva i uspostave buduće suradnje ovih ustanova.