Poruka greške

Warning: Creating default object from empty value in ctools_access_get_loggedin_context() (line 1864 of /home/zhmvzhr/public_html/sites/all/modules/ctools/includes/context.inc).

ODRŽAN RADNI SASTANAK S LIJEČNICAMA KOJE SU NA SPECIJALIZACIJI IZ HITNE MEDICINE ZA VARAŽDINSKU ŽUPANIJU

13. siječnja 2016. godine, Varaždin

Varaždinska županija vodi brigu o stručnosti liječničkih kadrova kao važnoj karici stabilnosti zdravstvenog sustava Varaždinske županije, jedna od mjera je i godišnji  radni sastanak s liječnicama na specijalizaciji. U prostorijama Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije održan je godišnji stručni i radni sastanak s liječnicama koje se nalaze na specijalizaciji iz hitne medicine za Varaždinsku županiju, kako bi se uz stručne teme vezane uz odvijanje samih specijalizacija, ukazalo na mjere i važnost uvjeta za rad i zadržavanja liječnika u Varaždinskoj županiji. Sastanak je sazvala ravnateljica Zavoda Jasminka Begić, a odazvale su se liječnice Mihaela Leš, dr.med., Maja Svetec, dr.med., Marija Pleše, dr.med. i Marta Lukačević, dr.med.

Sastanku je nazočio i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, zadužen za resor zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, koji je istaknuo kako ovakvom specijalizacijom ljudi dobivaju znanja koja će tijekom radnog vijeka provoditi te u hitnim slučajevima spašavati živote.

Varaždinska županija i županijski Zavod za hitnu medicinu izvrsno surađuju, a briga o ljudima je kvalitetna. Bitno nam je što mladi liječnici ostaju u Hrvatskoj i to što su liječnice odabrale specijalizaciju baš iz područja hitne medicine, što će ovdje provesti dobar dio karijere,a što je jamstvo stabilnosti Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije i kvalitete usluge koja se pruža našim građanima, naglasio je zamjenik Kišić te dodao kako se nastavlja edukacija stanovništva Županije kako se hitna služba ne bi pozivala u trenucima kada to nije potrebno već u hitnim situacijama kada je život ugrožen. Naglasio je da se projektom „Što trebate znati o hitnoj medicinskoj službi„ uspjelo smanjiti dolaske na Hitnu, sa 30 na 21 tisuću i stvorilo adekvatne uvjete za zbrinjavanje životno ugroženih pojedinaca na području naše Županije.

Suradnja i praćenje potreba liječnika je doprinos njihovom zadržavanju  na našem području. Izvanbolnička hitna medicinska služba stalno se susreće s velikim brojem odlazaka i dolazaka mladih liječnika jer u pravilu nemaju namjeru odlučiti se za rad na toj razini zdravstvene zaštite nego se odlučuju za bolničke specijalizacije. Za sada naš ZHM VŽ svojom organizacijom rada i uvjetima rada osigurava potreban broj liječnika za rad u izvanbolničkoj HMS.

Programom Zavoda određuje se provođenje postupaka i radnji kojima je cilj poslovanje s uravnoteženim prihodima i rashodima kao i racionalizacija poslovanja uz zadržavanje razine opsega i vrste zdravstvene zaštite i kvalitete pružanja zdravstvene usluge u interesu građana i pacijenata Županije. Kako bi što kvalitetnije pružali usluge hitne medicinske službe djelatnici se stalno stručno usavršavaju, a u što spadaju i specijalizacije (seminari, tečajevi treninzi, škola hitne medicine i sl.) te treninzi i tečajevi u Nastavnom centru Zavoda, istaknula je na sastanku ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Jasminka Begić.